Korlátozások a gyülekezeti életben

Amint azt a Kedves Testvérek látják és tapasztalják a koronavírusos esetek száma meredeken növekszik. Gyülekezetünk presbitériuma úgy látta jónak, hogy néhány rendszeres alkalmunkat szüneteltessük, illetve szervezzük át. Engedjék meg, hogy ezekről tájékoztassam Önöket.

Mely alkalmak maradnak változatlanok?

 1. Istentisztelet (vasárnaponként 10:00), ameddig erre lehetőségünk van folyamatosan tartunk. Erre várjuk a Kedves Testvéreket, hiszen a templomunkban teljes körültekintéssel be tudjuk tartani a járványügyi rendelkezéseket.
 2. Az istentisztelettel párhuzamosan zajló gyermek istentiszteletet továbbra is megtartjuk a szuterénben.
 3. Családi istentisztelet november 15-én 9:00-től szintén megtartásra kerül. A december 20-ra tervezett alkalomról az adott hónapban adunk tájékoztatást.
 4. A kéthetente vasárnap 18:00-tól megrendezésre kerülő IFI alkalomra továbbra is várjuk a fiatalokat.

Milyen változások lesznek az előttünk álló időszakban?

 1. Az idősek bibliaórája, amelyet szerdán 11:00-től tartottunk a Görbe utcán a 2020-as esztendőben már biztosan nem kerül megtartásra.
 2. A gyülekezeti bibliaórát, amelyet kedden 18:00-tól tartottunk átkerül az online térbe és szerdánként 18:00-tól lesz internetes beszélgetés keretében. A további információkért és a beszélgetéshez való csatlakozással kapcsolatban kövessék Facebook oldalunkat!
 3. A nemrég nagy sikerrel indult házi csoportok szintén szünetelnek a 2020-as év további heteiben.
 4. A meghirdetett két Alpha kurzusunkra a jelentkezés lezárult és az alkalmak folytatódnak tovább. A járvány helyzet miatt azonban az alkalmat megelőző közös étkezések elmaradnak!

Milyen új alkalmakat kínálunk?

 1. Advent első vasárnapját követő naptól (november 30.) hétfőtől-szombatig reggeli áhítatokat teszünk közzé, amelyek segítségével együtt készülhetünk karácsony ünnepére.
 2. Az áhítatokhoz kapcsolódóan egy adventi kihívást indítunk útjára. Házi istentiszteletek megtartására biztatjuk a Kedves Testvéreket. Üljünk le együtt és forgassuk a Bibliát gyülekezetként az otthonainkban! Bővebben a Házi istentisztelet új menüpont alatt!
 3. Gyülekezeti internetes rádiót indítunk Lelkifröccs címmel. Ennek keretében is meghallgathatóak az áhítatok, de ezek mellett két adventi műsort is sugárzunk. Egy könnyed beszélgetős műsor keretében az adventi és karácsonyi szokásokról beszélgetünk. Ezek bibliai alapjáról vagy éppen alaptalanságáról. Egy másik műsorban pedig a házi istentiszteletek során szerzett élményekről beszélgetünk gyülekezeti tagokkal.

Áldás békességet: Czeglédi Péter Pál

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: