Alpha-kurzus

Alpha kurzus egy kötetlen alkalom, amelynek a keretében megismerkedhetnek a résztvevők Jézus Krisztus személyével és az általa elvégzett munkával. Rádöbbenhetünk, hogy bűnös emberek vagyunk és megváltásra szorulunk. Isten azonban megkönyörült rajtunk és elküldte Jézust, aki életét adta értünk a kereszten és feltámadt, hogy nekünk újra teljes és szeretetteljes kapcsolatunk legyen Istennel.

A csoportok minden év szeptember végén indulnak, majd pedig karácsonykor fejeződnek be. Egy Alpha-kurzus 10 alakalomból áll, amelyekre általában valamely hétköznap 18:00-tól kerül sor. Minden alkalom közös vacsorával kezdődik (30p), majd pedig egy előadást hallgathatnak meg a részvevők (30p), utána pedig együtt megbeszéljük az elhangzottakat (30p).

A 10 alkalmas Alpha sorozat végén, amennyiben megszületik a Krisztus melletti elköteleződés úgy felnőtt keresztségben részesülhetnek a résztvevők. A felnőtt keresztség a református gyakorlat szerint együtt történik a konfirmációval (nyilvános fogadalomtétel), ami után a fogadalmat tevő a gyülekezet rendes tagjává válik.

Mindez természetesen nem kötelező! Amennyiben azért vennél részt az alkalmon, hogy megismerj bennünket, vagy hogy jobban elmélyedj a Isten Igéjében úgy is nagy szeretettel várunk. A lényeg, hogy együtt legyünk és beszélgessünk!

Aktuális információkért keresd minden esetben a lelkipásztort, Czeglédi Péter Pált, 06-30-901-0598.

%d blogger ezt szereti: