Alkalmak érdeklődőknek/keresőknek

Kedves Testvérek!

„Az INTRO bevezetés a keresztyénségbe, de nem akarja neked megmondani, hogy mit kell hinned pontról pontra. Ebben a történetben a személyes életed története éppen úgy új keretbe kerül, mint az egész világtörténelem.”

Újra indítjuk felnőtteknek szóló gyülekezeti képzéseinket.

Ezek idén három részből fognak állni. Az első 7 alkalmon egy INTRO nevű kurzusra lehet jelentkezni, ahol érdekes témákról beszélgetünk keresztyén szempontból. A kurzus törzsanyagát három magyar lelkipásztor készítette 2020-ban. Egy-egy alkalom 90 perces lesz. Az alkalmakra 2021.09.21. – 2021.11.02. között keddenként fog sor kerülni 18:00-tól.

INTRO kurzus ajánló videója és egy rövid írás magáról a kurzusról: https://www.parokia.hu/v/bevezetes-a-keresztenysegbe/

Az INTRO kurzusra épül egy 10 alkalmas ALPHA kurzus 2021.11.09-től. Az ALPHA kurzusok már kimondottan azoknak készülnek, akiket megérintett az INTRO és szeretnének jobban elmélyedni a református keresztyén tanításban. Az alkalmakra szintén keddenként 18:00-tól kerülne sor, 90 – 120 percben.
Az ALPHA kurzus során egy közös vacsorával kezdünk (30 perc), amit egy előadás követ (30 perc ezt már én tartom és nem videót nézünk), végül pedig egy kötetlen beszélgetéssel fejezzük be a találkozást (30 perc). A 10 alkalom során végig beszéljük a keresztyén hit fontosabb tanításait.

Az ALPHA kurzus honlapja rengeteg hasznos információval: https://alpha.org.hu/home-hu/

Az ALPHA kurzusnak előre láthatóan február elejére lesz vége. A felnőttek konfirmációjára 2022 húsvétján kerül sor. Aki az ALPHA után úgy határoz, hogy felkészül a konfirmációs fogadalomtételre, annak külön alkalmat már nem szervezünk, hanem arra kérjük és biztatjuk, hogy kapcsolódjon be a gyülekezet hitéleti alkalmaiba (istentisztelet, bibliaóra, imaközösség, házi csoport). Készüljön azzal a konfirmációra, hogy rendszeres tagjává válik a gyülekezetnek.

Az INTRO kurzust mindenkinek ajánljuk. Az ALPHA kurzust azoknak javasoljuk, akik már részt vettek az INTRON, vagy pedig gyülekezetünk tagjai, de konfirmációs fogadalmat még nem tettek.
Egyik alkalomról (INTRO, ALPHA) sem kötelező „tovább” lépni, azaz nem kötelező INTRO-ról ALPHA-ra menni, illetve az ALPHA után konfirmálni.
Nagyon örülünk annak, ha bármelyik lépésnél velünk tartatok. Arra azonban kérünk benneteket, ha elkezditek bármelyiket akkor azt fejezzétek be, hiszen így tud jól működni a csoport.

Szeretettel várva jelentkezéseteket személyesen, emailen vagy üzenet formájában:

Czeglédi Péter Pál

%d blogger ezt szereti: