Bemutatkozunk

A Dunaújvárosi Református Egyházközség az 1900-as évek eleje óta működik az akkor még Dunapentelének nevezett településen. Az 1950-es évektől állandó és helybenlakó lelkipásztora lett a közösségnek nagytiszteletű Kassai Sándor személyében. A gyülekezet és a lelkipásztor lelkiismeretes munkája nyomán, a szocializmus egyháznak nem túl kedvező légkörében, sikerült templomot építeni 1985-ben.

A különleges acélszerkezetű templom azóta is az istentiszteleteink helyszíne. Nagytiszteletű Kassai Sándor után nagytiszteletű Böttger Antal és felesége végezte a lelkészi szolgálatot 2019-ig. 2020-tól pedig Czeglédi Péter Pál a gyülekezet megválasztott vezető lelkipásztora, Ábrahám János pedig a gondnoka. Papp Imola beosztott lelkipásztorként segíti a gyülekezet életét, különös tekintettel a fiatalok között végzett munkára.

Gyülekezetünk meghatározó igéje az Apostolok Cselekedetei 18. részének 9-10 versei:

“Ne félj, hanem szólj, és ne hallgass, mert én veled vagyok, és senki sem fog rád támadni, és ártani neked, mert nekem sok népem van ebben a városban.”

Hisszük, Dunaújvárosban mindenkinek szüksége van Isten tanácsára és vezetésére. Nem félünk szólni és nem szeretnénk hallgatni sem, hanem bátran és szeretettel beszélni Istenről. Ennek a beszédnek a legfőbb helye a gyülekezetünk istentisztelete és az igehirdetés maga. Itt a lehető legközérthetőbb módon igyekszünk a Biblia igazságát a mai modern életünkhöz kapcsolni, úgy hogy közben nem veszítjük szem elől református örökségünket.

%d blogger ezt szereti: