Pénzügyek

A Magyar Református Egyház életében és rendjében a gyülekezetek öngondoskodóak. Rendkívüli egyházi és pályázati forrásoktól eltekintve a hívek biztosítják a lelkipásztorok fizetését, az egyházi ingatlanok rezsijét és karbantartását, illetve az ő adományaikból valósul meg a gyülekezetek szeretetszolgálata.

Éppen ezért szeretettel számítunk a testvérek adományaira!

Perselypénz, egyházfenntartói járulék és adomány befizetésre lehetőség van átutalással is a K&H Banknál vezetett bankszámla számunkra. Kérünk mindenkit, hogy a befizetés során ne felejtse el a közlemény rovatba feltüntetni a befizetés jogcímét.

Számlatulajdonos: Dunaújvárosi Református Egyházközség

Számlaszámunk: 10400463-50495751-56491007

Perselypénz: Minden református istentiszteleten van lehetőség adakozásra. Ennek egyik módja, hogy az istentiszteleten résztvevők egy erre kijelölt dobozba (persely) pénzt dobnak. A perselybe bármilyen összeget lehet dobni, a templomba érkezéskor vagy távozás előtt. A perselyek a bejárati ajtóknál vannak elhelyezve. A perselyek az istentisztelet után felnyitásra kerülnek, az összeget gyülekezeti tagok számolják és könyvelik.

Egyházfenntartói járulék: Gyülekezet anyagi támogatásának egy formája. Évente egyszer egy összegben fizethető, készpénzben vagy bankkártyával, amelyről átvételi elismervényt állítunk ki. Jelen pillanatban ennek összege gyülekezetünkben minimum 15.000 Ft/év személyenként, amely összeget a gyülekezet választott vezető testülete határozott meg. Befizethető személyesen az istentiszteletek előtt vagy után a gyülekezet pénztárosánál vagy átutalással a fent megnevezett számlaszámra.

Adományok: Gyülekezet anyagi támogatásának egy további formája, hogy bármikor és bármilyen összeggel támogatják gyülekezetünk munkáját. Befizethető személyesen az istentiszteletek előtt vagy után a gyülekezet pénztárosánál. Minden összegű adományt szívesen és hálás szívvel fogadunk!

A keresztelés gyülekezetünkben az evangéliummal összhangban INGYENES.

Házasságkötés: Díjának megállapítása az egyházi rendelkezésekkel összhangban történik. Ennek összege 20.000 forint. Ez a lelkipásztornál fizetendő személyesen.

Temetés: Díjának megállapítása az egyházi rendelkezésekkel összhangban történik. Ennek összege 20.000 forint. Ez a lelkipásztornál fizetendő személyesen.

Kántori szolgálat: Díja esküvő és temetés esetén 10.000 Ft. Ez a lelkipásztornál fizetendő személyesen, aki a kántor számára eljuttatja.

%d blogger ezt szereti: