Mit kell tudnod, amikor egy házi csoportba jelentkezel

  1. A házi csoportba csakis előzetesen lehet jelentkezni a csoport vezetőjénél.
  2. Általában féléves, éves tematikák vannak, amelyek az elhangzott dunaújvárosi vasárnapi igehirdetésekre épülnek.
  3. A kéthetente történő csoport találkozók során az eltelt két vasárnap igehirdetéseinek üzenete kerül a középpontba. A beszélgetésben való érdemi részvételhez ezért részt kell venni az istentiszteleteken, vagy pedig visszahallgatni őket.
  4. A sorozatokba az elején lehet bekapcsolódni, utána azonban a tematika lezárulásáig a csoportok zártak.
  5. A házi csoport vezetők előzetesen jelzik, hogy hány főt tudnak vendégül látni. Amennyiben a helyek beteltek, úgy már nem tudnak újabb jelentkezőket fogadni. Ebben az esetben kérlek fogadd el, hogy ez nem a személyed ellen szól.
  6. A házi csoport központi témája a Szentírásról való testvéri beszélgetés. Ez az első a sorban. Bármi másnak csak ezután lehet és van helye.
  7. Amikor megnyilvánulsz, akkor azt tedd szeretettel és megértéssel. Bizalmi kapcsolatot nehéz kialakítani, ám annál könnyebb néhány sértő megjegyzéssel tönkre tenni. Erre figyelj oda.
  8. A házi csoport nem az egyéni döntéseidet bármi áron támogató csoport. Ha véleményed, elképzelésed, cselekedeted ellenkezik a Szentírás tanításával és református hitvallásainkkal, akkor szeretettel és békességgel felhívhatják erre a figyelmedet. Ezt nem ellened, hanem érted teszik.
%d blogger ezt szereti: