Egyéni igényeid és az igehirdetés alapú házi csoport

Manapság azt gondolom, hogy mindannyiunknak szüksége van olyan közösségekre, ahol figyelmet és törődést kaphatunk. Ez teljesen természetes emberi szükségletünk. Mi hisszük, hogy az ember társas szükségleteire a keresztyén közösség kínálja a legteljesebb megoldást.

Ám szeretnénk felhívni a figyelmedet egy olyan dologra, amelyben gyökeresen különbözik a keresztyén közösség és számtalan világi közösség gondolkodása.

Nagyon sokan azt gondolják, hogy attól jó egy közösség, ha az feltétel nélkül támogatja tagjait. Ez azonban egy olyan modern elképzelés, ami ellentétben áll a közösség fogalmával. A közösség nem önmagukat, egymástól függetlenül megvalósító emberek csoportja, hanem egy közös ügyért összefogó és annak önmagukat alárendelő emberek társasága.

A keresztyén közösség legfőbb célja nem az, hogy az egyént (téged) összhangba hozzon önmagával, hanem az, hogy összhangba hozzon Istennel és az ő Igéjével. Számunkra a közösség Istennek és az Igének alárendelt dolog és nem a tag igényeit kiszolgáló csoport. Nem azért jövünk össze, hogy a döntéseidet feltétlenül támogassuk, hanem azért, hogy a döntés helyzetben segítsünk neked megtalálni azt, amit az Isten kijelölt és elrendelt számodra. A jól működő házi csoport nem arról szól, hogy bármilyen ötletedre biztatással felel, hanem arról, hogy segít neked az ötletedet a Biblia fényében megvizsgálni.

A csoda ezen a ponton történik meg. Amikor az ember megtapasztalja az Igére figyelés ajándékát, akkor elindul egy teljesebb úton. Ezen a teljesebb úton pedig megtalálja Krisztust és benne önmagát. Mi hisszük, hogy Krisztuson keresztül jutsz el önmagadhoz. Őt keressük először és hisszük, hogy bármi más megadatik majd azután.

Természetesen bármit is döntesz, bármit is mondasz, bármerre is indulsz, ne feledd el: Szeretünk és imádkozunk érted.

%d blogger ezt szereti: