Házi istentiszteletek 2020. advent 1. nap

Advent 1. nap – 2020.11.30.

Olvasmány: Ézs 2,1-5

Ige: „Eljön a sok nép, és ezt mondják: Jöjjetek, menjünk föl az Úr hegyére, Jákób Istenének házához! Tanítson minket útjaira, hogy az ő ösvényein járjunk. Mert a Sionról jön a tanítás, és az Úr igéje Jeruzsálemből.” Ézs 2,3

Ézsaiás egy olyan jövőről beszél, amikor a népek fognak Istenhez menni. Valami elindul a nemzetek szívében és életében, ami oda vonzza őket az Úr hegyéhez. Tanítást akarnak hallani és az Úr ösvényén akarnak járni. Mindez azt jelenti, hogy elvetik saját bölcsességüket és elhagyják saját útjaikat, mert egy jobbat, szebbet és tökéletesebbet találtak.

Nagyon egyszerűen úgy képzelhetjük mindezt, mintha Isten egy hatalmas mágnes lenne, amely embereket vonz magához. Önmaga köré gyűjti őket úgy, hogy közben legyőzi azokat az erőket, amelyek visszatartják őket.

Ha végig gondolod az életedet akkor megannyi erőt látsz benne egymásnak feszülni. Erőt, amely nem közelebb, hanem távolabb visz Istentől.

Ha végig gondolod a környezetedet talán felismersz benne embereket, akikről nem tudod, hogyan fognak Isten közelébe kerülni. Tudom, hogy ez a felismerés fájdalmas valóság.

De ne feledd rólad és róluk is szól ez a prófécia. Isten megjelent Krisztusban és ellenállhatatlanul vonz bennünket önmagához. Ebben az adventban gondolj erre az isteni erőre és ne feledd el a prófécia boldog ígéretét: Isten vonzásának nem lehet ellenállni!

Imatéma: Az emberiség békés adventjéért

Kérdés felnőtteknek: Az életed mely része vágyik leginkább a békességre?

Kérdés gyerekeknek: Mi jut arról a szóról az eszedbe: béke?

%d blogger ezt szereti: